Sosyal Medya

Güncel

İdlib’de bombardıman: 21 sivil öldü

Suriye'de muhaliflerin denetimindeki İdlib kenti rejimin ve Rusya'nın hava saldırılarına hedef oldu. Aralarında kadınların ve çocukların da olduğu 21 sivil öldü. 10



Suriye’nin kuzeybatısında bulunan, muhaliflerin denetimindeki Ä°dlib kenti Rusya ve Esed rejiminin hava saldırılarının hedefi oldu. Bombalanan noktalar arasında Ä°dlib’in merkezindeki çarşı ve kentin kırsalındaki Maaret Numan ilçesindeki sivil yerleÅŸim yerleri de vardı. Hava saldırıları sonucunda aralarında çocukların ve kadınların da olduÄŸu 21 sivil hayatını kaybetti, onlarca kiÅŸi yaralandı.

Ä°dlib’in çarşısındaki dükkânlar bombardıman nedeniyle ağır hasar gördü. Ä°dlib kentinden aktaranAl Jazeera muhabiri Edhem Ebul Husam, bombardımanın siviller arasında büyük paniÄŸe neden olduÄŸunu ifade etti. Ebul Husam, sivil savunma birliklerinin bölgede çıkan yangınları söndürme ve arama - kurtarma çalışmalarının devam ettiÄŸini belirtti. Sivil savunma yetkililerinden alınan bilgilere göre, çoÄŸu yaralının saÄŸlık durumu ciddi ve bu nedenle ölü sayısında artış olabilir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.